project name

LOCATION London
CLIENT Confidential
SIZE 1,650m2
YEAR 2014 - Ongoing

As one of a series of towers emerging along the Vauxhall skyline, this design seeks to maximize the value of a very small site, whilst providing a new sculptural high rise typology.

The site lies adjacent to a series of brick railway arches as well as Damien Hirst's new gallery. The repositioning of the area as cultural has helped to encourage a more creative approach to architecture. aLL Design's proposal is an organic form which swells out from its base to a height of 15 storeys for residential and office use, intended for artist studios. It would be constructed from sprayed concrete with punched holes revealing inset balconies. The concrete would have a sparkled finish to catch the light, with the reveals to the curved holes brightly coloured.